KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK VE ZORUNLU DİN EĞİTİMİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER / Thoughts on Cultural Diversity and Compulsory Religious Education

Fatih Özkan

Öz


Öğrenci ve öğretmen, eğitimin olduğu kadar din eğitiminin de iki temel unsuru olduğu için çoğulcu bir toplumda din eğitimi verilirken başlıca iki husus önem kazanmaktadır. Birincisi, öğrenciye verilen din eğitimi, öğrencide bir kültürel zenginlik oluşturmalıdır. İkincisi, din eğitimini verecek öğretmenlerin hususi bilgilerle donatılmaları gerekmektedir. Dolayısıyla bu iki hususa gereken önemin verilmesi, şu iki sorunun doğru cevaplandırılmasıyla mümkün olur. Birincisi, “zorunlu din eğitimi uygulaması, hangi ihtiyaçtan hangi hususlar gözetilerek doğmuştur?” İkincisi, “din eğitimi veren öğretmenler nasıl bir eğitim sürecinden geçiyorlar ve ne tür temel bilgilerle donatılıyorlar?” Din eğitiminin zorunluluğu arkasındaki en sağlam ve meşru temel, kişilik gelişiminde din ve ahlak eğitimidir. 

*****

Two main points are gained when religious education is given in a pluralistic society because students and teachers are two basic elements of religious education as much as education. First, religious education given to students should create a cultural wealth in the student. Secondly, teachers who will provide religious education need to be equipped with specific information. Given the importance of these two issues, therefore, it is possible to answer these two questions correctly: The first, “how do the teachers of religious education go through the training process and what kinds of basic information are they equipped with?” Second, “what is the necessity of compulsory religious education practice?” The most strong and legitimate ground behind the obligation of religious education is religious and moral education in the development of personality.


Anahtar Kelimeler


Çok kültürlülük, çeşitlilik, din eğitimi, kültürler arası diyalog / Multiculturalism, diversity, religious education, intercultural communication.

Tam Metin:

PDF

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________<br

ISSN: 2667-5501 (Online)

© Entelekya Mantık-Metafizik Okulu